Aanvraag vergunningen

Home » Diensten » Aanvraag vergunningen
Vergunningen

Het vergunningtraject… het wordt steeds complexer. Is er nu een vergunning nodig of is het vergunningsvrij? Dat is al de eerste vraag, die meestal al in ons BouwConsult wordt beantwoord. Bouwadvies Zeeland vraagt bijna dagelijks vergunningen aan. Vaak dienen er gespecialiseerde bijlagen bijgevoegd te worden zoals bouwtechnisch tekenwerk, berekeningen (constructie & bouwfysica), asbestinventarisaties, details van duurzame energie en soms ook ruimtelijke onderbouwingen bij procedures. Omdat de regelgeving onderhevig is aan veranderingen, zorgen wij ervoor dat onze kennis op dit gebied up-to-date is.

ONTWERP  WELSTAND  BOUWKUNDIG TEKENWERK AANVRAAG VERGUNNING
Omgevingsvergunning inzake (ver)bouw
Als uw bouwproject een vergunning plicht heeft, kunt u dit traject met een gerust hart aan Bouwadvies Zeeland overlaten. Nadat wij samen met u uw plannen grondig hebben doorgesproken, gaan wij aan de slag met het ontwerpen van uw bouwplan.Als het ontwerp uw goedkeuring heeft gekregen leggen wij het ontwerp (indien nodig) voor aan de Commissie Welstand. Als de welstand het ontwerp heeft goedgekeurd, werken wij het ontwerp bouwkundig uit voor de definitieve aanvraag. Ook dragen wij zorg voor de noodzakelijke berekeningen die u verplicht aan dient te leveren.Wij toetsen tijdens de ontwerpfase uw bouwproject al aan het bestemmingsplan en bouwbesluit zodat u in het vergunningtraject niet voor verrassingen komt te staan.
Milieuvergunning
Voor veel bedrijven verzorgen wij de vergunningen op het gebied van milieu. Als bedrijf dient met in orde te zijn als we over het milieu spreken. Voor de bedrijfsvoering is het van groot belang dat deze zaken op orde zijn. Wij verzorgen uw milieuvergunning of melding deskundig en snel.

Gebruikersvergunning
Veel bedrijven zoals in de horeca zijn verplicht een gebruikersvergunning op zak te hebben. Bouwadvies Zeeland heeft in de regio diverse opdrachtgevers van dienst geweest op dit specifiek gebied. We hebben daarvoor ook directe contacten met de brandweer en zijn op de hoogte van de regelgeving inzake brandveiligheid. Ontruimingsplannen zijn ook hier een onderdeel van.

”Al meer dan 15 jaar ervaring in bouw, vergunningen en procedures!”