Mooiste gebouw van Zeeland, Stal 13

“Vanaf de eerste minuut is het enthousiasme van de opdrachtgever en de passie en synergie in de samenwerking met de bouwadviseur, overgeslagen op de jury. Door het renovatieproject is de geschiedenis en de gemeenschap van de plek wakker gemaakt, onder andere in het betrekken van de zoon van de eigenaar, en is een alledaags stuk stad nieuw leven in geblazen. De grote technische uitdaging is met veel gevoel voor detail en design uitgevoerd.”

Vakjury CBK Zeeland
…grote technische uitdaging is met veel gevoel voor detail en design uitgevoerd…..

Een mooier jury commentaar kun je niet ontvangen vinden wij.

In ons vorige blog liet ik eerder vallen dat het de kunst is om alle kwaliteiten van een bouwkundig team te combineren en in te zetten bij een bouwplan. Stal 13 is hier een mooi voorbeeld van.

De eigenaar zei tegen me: “Wim, ik wil graag weten wat jij ervan vindt. Kunnen wij deze oude stal transformeren in een modern industrieel kantoor? Is dit technisch gezien mogelijk?” Op het moment dat ik op mijn ladder stond was in eerste instantie mijn gedachte: “als die muur maar recht blijft staan”.

Bij Bouwadvies Zeeland denken we gelukkig in oplossingen en hebben we eerst de pijnpunten van de oude stal in kaart gebracht zodat we deze stap voor stap konden tackelen. Door technische oplossingen te integreren in het oude pand konden vele oude elementen blijven bestaan. Dit was een vereiste van onze opdrachtgever, voor Bouwadvies Zeeland een uitdaging.

Het op papier zetten van een ontwerp en een bouwkundige tekening uitwerken moet je altijd in combinatie zien met de praktijk. Dit geldt ook voor nieuwbouw, maar voor een verbouwing moet je rekening houden met oude funderingen, oude constructies en eventueel naastliggende panden. Praktijkervaring is dan een vereiste.  Bij ons wordt vanuit de praktijk gedacht zodat het ontwerp later ook in werkelijkheid klopt met het “plaatje”.

Een verbouwing heeft meestal een hoge moeilijkheidsgraad. Dit vereist focus en de volle aandacht voor het project. Dat doen wij dan ook bij elk project waar we aan beginnen. Al onze kwaliteiten worden ingezet.  Het optimale eindresultaat is ons doel.

Stal 13 kreeg voor InZaken en Bouwadvies Zeeland nog een vervolg in het meedingen naar de titel “Mooiste gebouw van Zeeland”, georganiseerd door het CBK Zeeland. We waren zelf overtuigd dat het kantoor het mooiste gebouw was, maar dat we ook die titel mochten ontvangen, dat was een fantastisch moment.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik op dat moment mijn aandacht en focus even kwijt was….  

Wilt u nou ook een bouwproces waar een team met alle gecombineerde kwaliteiten zich voor inzet? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Informeer gerust eens naar de mogelijkheden.

Wie weet wordt uw gebouw dan wel het “Mooiste gebouw van Zeeland”.

Een goed idee verdient het beste advies!