Onze Portfolio

Projecten

Bouwadvies Zeeland

Jaren 30 woonhuis

Bouwadvies Zeeland

De sfeer van de jaren 30 met alle comfort van nu. Sfeer en kwaliteit zijn hier de sleutelwoorden. 

Verbondenheid met het polderlandschap was de boodschap. Door het gebruik van een asymetrische kapvorm lijnenspel die de raampartijen onderbreekt. Hierdoor loopt het dakvlak aan de achterzijde naadloos over in de overkapping en uitbouw. Hier kun je op elk uur van de dag genieten van je kopje koffie!

Nieuwe woning in lintbebouwing

De uitstraling van een boerenwoning met karakteristieke luiken. 

Vrijstaande woning die passend in het straatbeeld is. Door het gebruik van prachtige kleuren en details zoals een erker en de bijpassende luiken ontstaat er een zeer uitnodigende woning. Opdrachtgever heeft dit beeld nog versterkt door het tuinontwerp. In deze tuin wil je toch gewoon heerlijk bezig zijn?

Bouwadvies Zeeland
Bouwadvies Zeeland

Notaris woning

Een zogenaamde notaris woning, maar dan compleet onderhoudsvrij. 

Karakteristieke woning met alle bijbehorende details was de wens van deze bewoners. Opdracht was wel dat het geheel onderhoudsvrij diende te zijn. We hebben een vertalingsslag moeten maken van het vroegere materiaalgebruik naar hetgeen er nu op de markt is. Uiteindelijk is er gekozen voor duurzaam en hoogkwalitatief kunststof voor kozijnen, luiken, goten etc. Niet van echt te onderscheiden.  En zeg nu zelf….je voelt je toch echt een notaris als je hier mag wonen?

Landhuis

Een fier huis dat de omgeving domineert.

Klassiek, groot volume…maar vooral statigheid. Een mooie klassieke woning waarbij enorm is gelet op materiaalgebruik zoals het in het oog springende hardsteen. De uitbouw met het platte dak heeft de toevoeging van een serre, maar dan super comfortabel uitgevoerd. Deze bewoners kunnen de hele dag van het schitterende uitzicht genieten met een grote G!

Bouwadvies Zeeland
Bouwadvies Zeeland

Moderne boerenwoning

Een moderne woning als blikvanger op een boerenerf.

De opdracht was modern met strakke lijnen. Door de vlakverdeling en het contrast in materiaalgebruik oogt het geheel erg strak. Eenvoud met een zeer luxe uitstraling. Het licht van de polder kan langs alle zijden binnenvallen zodat het natuurlijke daglicht binnen optimaal is. Na een lange dag werken op het land is het heerlijk relaxen in deze woning!

Familiewoning

Een woning die pure gezelligheid uitstraalt.

Een woning waarbij aan de voorzijde in het ontwerp erg gelet is op symmetrie. Er is gespeeld met mooie details; vorm ramen, deur ombouw en metselwerk. De uitbouw aan de achter en zijkant geeft de woning net wat meer woongenot voor de bewoners. Hier wil je toch gewoon op bezoek komen?

Bouwadvies Zeeland
Bouwadvies Zeeland

Boerderij met paardenstallen

Een plek waar de bewoners en hun paarden zich thuis voelen.

Een grote leefboerderij met een binnenplaats. De bewoonster wilde haar paarden vanuit huis kunnen zien, en dat is zeker gelukt. Vanuit de binnenplaats kun je vanuit de woning zo naar de paardenstal lopen en met je paard door de gecreëerde poort zo naar buiten. De grootte van het geheel valt weg door de lieflijke details die zijn aangebracht. Hier heb je toch altijd een vakantiegevoel?

Nieuwbouw woning

Een moderne ruime woning in een kleine woonwijk.

Donkere kleuren waren de wensen van de Welstandscommissie. Deze woning diende strak ontworpen te worden met veel ruimte.  Praktisch met oog voor contrast. Deze jonge bewoners genieten met volle teugen!

Bouwadvies Zeeland
Bouwadvies Zeeland

Zeeuwse woning

Een nieuwbouw woning, maar dan gebouwd als een Zeeuwse woonboerderij. 

Dit ontwerp, midden in een Vinex wijk, was gewaagd om voor te leggen aan de Welstandscommissie. Maar wie kan deze charme weerstaan? Alle details kloppen hier, van het gebruik van steen tot en met het hekwerk dat is aangebracht. Er is met veel zorg gebouwd en tot in de puntjes oude details verwerkt. Een dikke pluim voor de bouwer(s). Hier wil je gewoon oud worden!

Opvallend design in woonwijk

Een aparte woning die je niet snel tegen zal komen. De tuin aan de achterzijde willen we ten volle benutten. De woning is als het ware om de tuin heen gebouwd. De symmetrie wordt speels onderbroken door de rechtse raampartij iets af te laten wijken. Met recht een unieke woning.

Bouwadvies Zeeland

Gezinswoning in woonwijk

Gezinswoning die op de hoek gerealiseerd wordt bied kansen voor vlakverdeling. De tuin aan de achterzijde willen we hier natuurlijk ook ten volle benutten waardoor de woning als het ware om de tuin gebogen is. Speelse accenten en subtiel kleurverschil in steen onderbreken de kubusvorm.  Uniek en comfortabel wonen!

Plattelandswoning

Schitterend gelegen in het polderlandschap.

Levensloopbestendig wonen in de polder…ja dat kan! Een woning met mooie details en van alle gemakken voorzien voor de toekomst. In het ontwerp is enorm rekening gehouden met de omgeving zodat de bewoners volop kunnen genieten van het uitzicht aan de achterzijde. De glazen corridor tussen wonen en slapen onderbreekt de oppervlakte. De zorgvuldige keuzes in het materiaalgebruik en de liefde van de bewoners maken het geheel helemaal af. Wij zijn helemaal in love!

Vrijstaand wonen met klasse

Klaske Kuperus Fotografie voor Bouwadvies Zeeland

Gebruik van donkere kleuren die licht geven.

Wow is het woord dat we voor deze woning gebruiken. Donker maar toch licht! De toepassing van de witte kozijnen en boeiboorden geeft deze woning de frisheid, de vlakverdeling en donkere kleuren maken het een zeer chique geheel. Veel glasoppervlak zorgt voor een ruimtelijke en lichte inrichting. Wij wensen de bewoners veel woonplezier toe!

Bedrijf in bebouwde kom

Een bedrijf midden in het dorp. De ondernemer wil opvallen met zijn of haar gebouw, maar niet ten koste van de omgeving. Daarom is gekozen voor laagbouw met een subtiele maar toch opvallende uitstraling. Uiteraard is goed rekening gehouden met het werkklimaat van de werkgever en werknemers. Een mooi bedrijf in een mooi pand!

Gezinswoning

Klaske Kuperus Fotografie voor Bouwadvies Zeeland

Ontworpen samen met de bewoners.

Een woning waarbij veel ruimte van belang was. Om het totaal niet al te groot te laten lijken wilden de bewoners graag een onderbreking in het dakvlak. Hierdoor is een praktische woning ontstaan met veel licht en ruimte. Zowel beneden als op de bovenverdieping. De ruime zolder maakt het helemaal af. Comfortabel wonen!

Wij streven naar 100% tevredenheid