Werkwijze

U heeft voor ons bedrijf gekozen om uw bouwplan uit te laten werken. Dank u wel daarvoor, wij gaan enthousiast samen met u aan de slag! Of misschien twijfelt u nog? Dat kan!

Voordat u een omgevingsvergunning van de gemeente krijgt is er al een heel traject belopen en u vraagt zich wellicht af wat er op u afkomt. Voor uw gemak hebben wij hier onze werkwijze beschreven zodat u een idee krijgt hoe alles in zijn werk gaat.

Fase 1
BouwConsult

Dit is Fase 1 van uw bouwproject. Wim neemt allerlei gegevens met u door en er wordt een afspraak gemaakt bij ons op kantoor, online of op de bouwlocatie. U krijgt hierdoor inzicht in het traject, wat er allemaal noodzakelijk & mogelijk is en wat de kosten gaan zijn.

 
Fase 2
Voorlopig ontwerp

Als u heeft besloten na het BouwConsult om met ons te gaan samenwerken is dit Fase 2 van uw bouwproject. In het BouwConsult heeft u allerlei informatie met ons gedeeld waarmee we alvast een voorlopig ontwerp kunnen neerzetten. We gaan met het echte werk beginnen! 

Fase 3
Definitief ontwerp

Het voorlopig ontwerp wordt u digitaal doorgestuurd zodat u thuis op uw gemakje alles kunt bekijken en bespreken. Als u hiermee rond bent, maken we een online afspraak om een definitief ontwerp (Fase 3) te gaan maken. U kijkt dan eenvoudig vanuit thuis of elders mee op onze `tekentafel`, u kunt aanwijzingen geven, gewenste wijzigingen aan laten brengen en opties voorstellen. Super handig! 

Fase 4
Bouwkundig tekenwerk

In Fase 4 wordt het ontwerp op bouwkundig niveau uitgewerkt tot een naslagwerk dat u nodig heeft voor het indienen van de omgevingsvergunning en de daadwerkelijke bouw. Dit is een intensief proces omdat alle beslissingen op het gebied van constructie, energie, installaties etc. worden vertaald in het bouwkundig tekenwerk. Alle benodigde berekeningen worden gedaan zodat het dossier compleet gemaakt wordt.

Fase 5
Vergunningen

We zijn er bijna! Als alle noodzakelijke berekeningen in orde zijn, de BENG berekening is gecertificeerd en het bouwkundig tekenwerk perfect dienen we de omgevingsvergunning voor u in. Wij streven altijd naar een 100% correcte indiening. Dat is ons werk!

Het voortraject om een omgevingsvergunning in te kunnen dienen bestaat dus uit 4 fases. Doordat wij wijzigingen en/of overleg tussendoor altijd online behandelen kunnen we het traject soepeler laten verlopen en besparen we tijd & extra kosten.

We kunnen u nadat de omgevingsvergunning is goedgekeurd door de gemeente nog van dienst zijn voor offertevergelijking of bouwplaats controle. Een interieurontwerp? Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Wij ontzorgen u volledig!