Van bouwgenot naar woongenot

Woongenot kennen we allemaal, maar bouwgenot? We horen vaak van die ramp scenario’s die zich voordoen op de bouwlocatie. Wat als dit nu uw bouw betreft? Daar wordt men niet vrolijk van! 

Bouwadvies Zeeland streeft niet alleen naar woongenot, maar ook naar bouwgenot. Bouwgenot is de weg naar een gewenst eindresultaat. Ondanks dat een bouwproces maar een klein gedeelte is van het gehele plan, beïnvloed dit proces het latere woonklimaat.

Wat is de formule voor een vloeiend bouwproces?

Start met een bouwconsult

Alles komt ter tafel; constructie, ontwerp, budget, wensen, regelgeving, vergunningtraject en het daadwerkelijke bouwen. Al uw vragen kunt u stellen. Kosten hiervan zijn slechts €250,= excl. 21% btw. Een minimale investering ten opzichte van een totaal bouwbudget. Een bouwconsult voorkomt teleurstellingen in de toekomst.

Vergunningen

Voordat er één steen is gelegd dient er een compleet dossier aangelegd te worden dat behoort bij een omgevingsvergunning. Naast een bouwkundige tekening vraagt de gemeente diverse berekeningen en soms rapportages van derden. Bouwadvies Zeeland hanteert een complete en gedetailleerde werkwijze hierin zodat u tijdens de bouw alles kunt controleren waardoor er minder faalkosten ontstaan.

Bouwkundig tekenwerk

Een uitgebreide bouwkundige tekening met verschillende details is een naslagwerk dat niet mag ontbreken. De aannemer kan een exactere offerte bij u afgeven en tijdens de bouw heeft hij alle gegevens tot zijn beschikking. Gaat u zelf bouwen? Geen probleem, ons tekenwerk is toereikend genoeg. Het zorgt voor een soepele uitvoering.

Vergunningen

Energie wordt steeds belangrijker. Het is daarom zaak dat hiermee vanaf het begin rekening mee wordt gehouden. Wat is er verplicht vanuit de overheid en wat zijn uw wensen bijvoorbeeld. Bouwadvies Zeeland is ook een gekwalificeerd energie adviseur zodat ook deze zaken goed geregeld zijn.

Laat uw ontwerp uitwerken in 3D

U kunt dan al een blik werpen in uw toekomstige woning. Past het ontwerp bij u en uw huisgenoten? Is het naast prachtig ook functioneel? Bij Bouwadvies Zeeland houden we in deze fase altijd rekening met duurzaamheid, regelgeving en kosten zodat u niet voor verrassingen komt te staan. ​

Kennis van het bouwproces

Het is van belang dat ook u op de hoogte bent van het gehele proces zodat weet wat er gebeurd tijdens het bouwen van uw eigen woning. Bouwadvies Zeeland deelt haar kennis graag met de klant om die mogelijkheid te creëren. Uiteraard kan er altijd een beroep gedaan worden op ons mocht de nood aan de man of vrouw komen.

Hoe fijn is het om terug te kunnen kijken op een bouwproces waar u uw eigen bouwplan ziet ontpoppen tot een pracht woning waar u nog jaren woongenot in kunt beleven? Wij doen er in ieder geval alles aan om dit resultaat te bereiken.

"Woongenot begint bij Bouwadvies met bouwgenot.."