Droomhuis of luchtkasteel

Iedereen denkt wel eens aan verhuizen, verbouwen of een nieuwe woning. Stiekem al eens een krabbel op papier zetten van jouw droomhuis, Funda of Pinterest afstruinen…heerlijk tijdverdrijf.

Fantastische woonprogramma’s op TV. Van een eenvoudig woonhuis, of in de aller slechtste situatie een bouwval, zie je in een klein uurtje transformeren in een droomhuis. En genieten van het WAUW gevoel bij die mensen dat door het perfect gelukte eindresultaat een climax bereikt. Ik hou er zo van, jullie toch ook wel?

Ik moet bekennen dat ik persoonlijk alleen het begin en het einde leuk vind om te zien, het VOOR & NA gebeuren. Terwijl het tussentraject superbelangrijk is voor het gewenste eindresultaat.

Stel dat uw droomhuis werkelijkheid kan worden. Is het perfecte eindresultaat 100% haalbaar? Ik zeg: een dikke JA! Maar waak voor dat luchtkasteel…dat bestaat enkel in sprookjes.

Neem een expert in de arm, een bedrijf dat bouwkunde en architectuur samenvoegt. Zij zorgen ervoor dat jouw droomhuis werkelijkheid wordt. Een expert ontwerpt een droomhuis en geen luchtkasteel. Dit omdat er vanaf het begin rekening gehouden wordt met uw smaak, budget en bouwkundige regelgeving.

Het hoeft dus niet bij dromen voor de TV te blijven. Leg uw (ver)bouw idee gewoon eens voor aan een specialist om de mogelijkheden te bespreken.
Een WAUW gevoel in uw eigen droomhuis!

In de eerste plaats wordt er een 3D ontwerp gemaakt. Bij sommige gemeentes is een goedkeuring van een Welstand Commissie wenselijk. Na definitieve goedkeuring komt de bouwkundige uitwerking aan bod.  De positionering van de woning of verbouwing op het perceel dient optimaal te zijn. Rekening houdend met de zon en uitzicht over de tuin. Er wordt gekeken naar duurzaamheid & energieverbruik in de toekomst. Constructie en detailleringen die van belang zijn voor de aannemer. Materiaalgebruik, kleurgebruik. Maar ook of de antieke kast, ooit geërfd van oma, wel in de keuken past. Kleine en grote beslissingen passeren de revue.

Constructieberekeningen, milieuprestatie en BENG berekeningen zijn door de overheid in de meeste projecten verplicht voordat men gaat bouwen. Laat dat gerust over aan de expert die u op dat moment begeleid naar het eindresultaat. Let er daarom op of een bureau ook de juiste certificering heeft. Dit bedrijf gaat tenslotte de omgevingsvergunning voor uw woning indienen. En niet onbelangrijk: een goede expert deelt zijn of haar kennis met u zodat u weet waar u de aannemer op kunt wijzen in het bouwproces.

Een bouwkundige tekening en de kennis van het bouwkundig bureau moeten dienen als naslagwerk en een gedetailleerde gebruiksaanwijzing voor uw woning. Te gebruiken voor het aanvragen van een offerte. Te gebruiken om daadwerkelijk aan de slag te gaan met bouwen. Te gebruiken voor een energielabel. Te gebruiken voor een interieurontwerp. Te gebruiken voor de zelfbouwer. Te gebruiken als je later nog eens wilt verbouwen. Mogelijkheden genoeg! Vraag dit alles altijd goed na, dit bespaart u uiteindelijk tijd en geld.

Het hoeft dus niet bij dromen voor de TV te blijven. Leg uw (ver)bouw idee gewoon eens voor aan een specialist om de mogelijkheden te bespreken. Een WAUW gevoel in uw eigen droomhuis!

Een goed idee verdient het beste advies!