Marie-Louise

MARIE-LOUISE

Je krijgt mij weleens aan de telefoon te horen of ziet me op kantoor. Maar wie ben ik nou echt?

Wie ben ik nou echt?

Ik ben de partner van Wim en werk voornamelijk achter de schermen van Bouwadvies Zeeland en Bengspecialisten. Kort samengevat is mijn taak het up to date houden van onze administratie, planning en marketing. Ook hou ik me bezig met conceptontwikkeling binnen het bedrijf.

Waar kom ik vandaan?

Ik ben geboren en getogen aan de Westerschelde, De Paal. Ik groeide op in het Café ‘In ’t Zicht der Schelde” dat meer dan 100 jaar in bezit van onze familie is geweest. Tot mijn 21e heb ik op de eerste rang mogen genieten van onze mooie Westerschelde. Trots op mijn roots.

In wat voor huis woon ik?

Wij hebben eerst 10 jaar in het oude gemeentehuis van Kloosterzande gewoond. Heerlijk groot, maar een hoop kluswerk. Nu wonen we in een moderne parkwoning die eclectisch ingericht is.

Wat zijn mijn interesses?

Mijn interesses zijn uiteenlopend. Over het algemeen ben ik een echte “huismus”, maar in het gezelschap van vrienden spring ik ook graag lekker uit de band. Ik hou ervan om mijn huis gezellig te maken en op orde te hebben. Dit geeft me rust om gefocust te kunnen werken op kantoor.

Daarnaast vind ik haken, lezen, schrijven , koken, muziek luisteren en tuinieren ontspannend. Ik mag graag, als het wat kouder wordt buiten, een fikkie stoken in de vuurkorf. Aan spelletjes heb ik een gruwelijke hekel, want dan mag ik niet kletsen of wegdromen. Als ik dan toch meedoe aan een spelletje verander ik plotsklaps in een enorm vervelend persoon die het liefst nog vals speelt ook, dus daarom maar niet doen.

Sinds “de corona” ben ik liefhebber van de Formule 1 geworden en laat me daar als het spannend is helemaal in meeslepen.

TV programma’s

De meest gevaarlijke wegen ter wereld, B&B Vol Liefde, Boerderij van Dorst, Dwars door de Middellandse zee met met Arnout Hauben en Ilja Gort. Ik heb wel de vervelende gewoonte dat ik tegen de TV praat als ik “helemaal in het programma zit”.

Muziek

Bowie, Elvis, Fats, Supertramp, The Police, André van Duin (en niet de carnavalsmuziek). Mijn lievelingsnummer is: Blueberry Hill, gezongen door Elvis en Fats Domino.

Hoe ziet mijn vakantie eruit?

Onze camper is ons vakantie huis, voor een huismus als ik een heerlijk eigen plekje. Spanje is “de max” als het om vakantie draait. Ik kan mezelf redelijk redden in de Spaanse taal, en ga op vakantie het liefst mee in de flow van de plaatselijke bevolking…het alledaagse ritme. Ik heb een hekel aan excursies, ruïnes, en dingen bezoeken op vakantie, dat doe ik wel een andere keer. Het echt spaanse gevoel voor mij is boodschappen doen in de supermarkt, een menu del dia eten tussen de locals of met het OV aldaar reizen. Ik hoef de rest van de wereld niet te zien, boeit me gewoon niet.

Hoe sta ik in het leven?

What you see is what you get, ik hou er geen dubbele agenda op na.

Normen en waarden, respect hebben voor anderen vind ik belangrijk. Momenteel staan mensen helaas vaker tegenover elkaar dan naast elkaar. Ik ben het ook niet met iedereen eens, maar het is een kunst om met meningen en gebreken van anderen samen te kunnen leven. Ieder mens is uniek, maar ik vind het daarnaast wel jammer dat deze mensen dit dan weer van de daken gaan roepen… doe maar gewoon denk ik dan. Doe je ding en miep er niet over. Leven en laten leven.

Vriendschap en familie, zeker onmisbaar. Ik heb zelf al vanaf de lagere school nog steeds dezelfde vrienden en in de loop der jaren zijn er ook wat lieve leukerds bijgekomen. BFF? Als ik daarover nadenk is mijn man mijn beste vriend.

Vervelende discussies die te ver gaan, daar hou ik absoluut niet van. Dit raakt me dan.

Mijn ultieme geluk

Kleine en grote dingen dragen toe aan mijn geluk; Mijn gezin uiteraard. Wonen aan de Westerschelde. Samen aan tafel of borrelen met vrienden of familie is genieten. Uit eten in een restaurant. Humor. Waardering krijgen voor hetgeen je doet is fijn. Wie goed doet, goed ontmoet. Drankje doen in een strandpaviljoen na een dagje strand. Tevredenheid. Spontaan leuk bezoek krijgen. Vriendelijkheid. Leuke en lieve klanten. Alpe d’huez. Scheuren van het lachen.

Dit was een tipje van de sluier, nu kennen jullie me een beetje als ik je tegenkom bij ons op kantoor!

Een goed idee verdient het beste advies!