Woontrends 2024

Ieder jaar is het weer spannend wat de ontwikkelingen & trends zijn op het gebied van zowel nieuwbouwwoningen als verbouwingen. De bouwsector staat voor baanbrekende veranderingen in de regelgeving én met de focus op slimme technologieën, duurzaamheid en connectiviteit

1

Slimme woningen

We zijn al wat gewend op het gebied van slimme technologieën in onze woning, dit zal zeker een verdere vlucht nemen in 2024. Steeds betere domotica-systemen die vele aspecten van onze woning beheren, van verlichting, temperatuurregeling tot beveiliging en/of amusement. Het dagelijkse leven in huis zou bediend kunnen worden met eenvoudige spraakopdrachten.

2

Duurzaamheid

De focus wordt nog versterkt op energie-efficiëntie en milieuvriendelijkheid. Er is geen ontkomen meer aan; enerzijds voor het beschermen van onze planeet en ons eigen welzijn in huis, anderzijds is het een investering in materialen. Denk aan zonnepanelen, energie opslagsystemen, ventilatiesystemen, groene daken, regenwateropvangsystemen etc. Bovendien zal er vaker gebruik gemaakt worden van duurzame materialen zoals gerecycled hout en ander ecologisch verantwoorde bouwmaterialen. Dit (kostelijk) streven zal uiteindelijk bedragen aan een gezondere leefomgeving en uiteindelijk kostenbesparend werken op de lange termijn voor bewoners.

3

Circulair bouwen

Gebruikte materialen een nieuw leven geven. Materiaal dat omgevormd wordt of kan worden naar een kwalitatief alternatief. Dus niet enkel oude materialen herbruiken, maar ook producten selecteren die als grondstoffen voor later gebruikt kunnen worden.

4

Connectiviteit

Dit al essentiële onderdeel in ons leven krijgt een grotere rol in 2024. Er zullen meer apparaten en systemen in huis verbonden zijn. Dit stelt ons in staat om op afstand ons huis te beheren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de thermostaat, beveiliging, sloten, energieverbruik. Onze gsm of andere intelligente apparatuur wordt hierdoor nog belangrijker.

5

Open ruimtes & flexibiliteit

De traditionele indelingen gaan plaats maken voor de zgn. “open spaces” en aanpasbare ruimtes. Ruimtes waar de keuken, woonkamer, werkplek en eventueel speelkamer naadloos in elkaar overvloeien. De loft gaat een grote rol spelen in de nieuwe trends. We creëren hierdoor een gevoel van vrijheid en meer lichtinval. Toch tijdelijk apart zitten? Maak dan gebruik van schuifwanden, modulaire meubels en opbergsystemen.

6

Look & feel

De industriële look zal nog een tijdje goed gedijen, dit in combinatie met een diversiteit aan materialen. “Less is more” zullen we vaak gaan tegenkomen omdat minimalisme tijdloos is en aangezien mensen hun leven willen vereenvoudigen wint deze stijl steeds meer terrein.

Dit zijn enkel de algemene trends die we het komende jaar kunnen verwachten, maar veel keuzes blijven persoonlijk en aan de bewoner zelf. Bouwadvies Zeeland kan uw steun en toeverlaat zijn in dit proces.

Mocht u nu zelf een (ver)bouwplan hebben, neem dan eens contact op. Samen met mijn partner Marie-Louise ontwerp ik nieuwbouwwoningen en verbouwingen die de bewoner passen als een heerlijke jas. Wij vinden het belangrijk dat een woning de authenticiteit van de bewoner uitstraalt.

Naast het feit dat wij al onze energie stoppen om een ultiem woongenot te bereiken garanderen wij dat uw woning voldoet aan alle regelgeving en eisen van de overheid. Vanaf het idee tot het moment dat u daadwerkelijk kunt gaat bouwen ontzorgen wij u volledig

Vanaf het moment dat u ons groen licht geeft, draait alles in ons team om uw toekomstige woning.


Deze garantie krijgt u van ons
Ik wacht uw telefoontje graag af,

Een goed idee verdient het beste advies!